BHV-er in een bedrijf

Het is verplicht dat op ieder bedrijf een BHV-er aanwezig is. Heeft in je bedrijf nog geen van de werknemers het certificaat BHV? Schrijf ze dan in voor een cursus bij G4S. Deze cursus bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. De theorie vormt de basis en wat je tijdens deze opleiding leert, kun je daarna leren toepassen in de praktijk. Tijdens de praktijkcursus leer je de volgende onderdelen: kleine branden blussen, communiceren en ontruimen tijdens calamiteiten en levensreddende handelingen. Denk bij het laatste bijvoorbeeld aan het reanimeren van een persoon met behulp van een defibrillator.

Examen en certificaatcase-rabobank
Als je een cursus bedrijfshulpverlening gaat volgen, kun je deze ook afsluiten met een examen BHV, waarbij je een BHV certificaat kunt behalen. Het examen bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel is een multiple choice toets waarbij je een aantal theorievragen beantwoordt. Tijdens het tweede onderdeel voer je de geleerde kennis uit in de praktijk en word je hierop beoordeeld door een examinator of degene die de cursus geeft. Als je beide onderdelen met succes afgelegd hebt, ontvang je een BHV certificaat. Dit is één jaar geldig en wordt door G4S in samenwerking met het Nederlands Instituut voor Kwaliteitszorg Training en Advies verstrekt. Om de geldigheidsduur van het certificaat te verlengen, dien je ieder jaar een herhalingscursus te volgen. Als je deze cursus ook met succes afsluit, zowel op theoretisch als praktisch vlak, wordt het certificaat weer voor een jaar verlengd.

NIBVH certificaat
Bij G4S kun je ook een NIBHV certificaat behalen. Het NIBHV is opgericht door het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid en het Oranje Kruis samen. Zij streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit binnen de bedrijfshulpverlening. G4S wordt erkend door het NIBHV en je kunt daarom bij G4S ook een NIBHV certificaat behalen als je de cursus BHV met succes hebt afgerond.