Schulden en hulp nodig? De schuldhulpverlening is jouw oplossing

Wanneer je schulden hebt die je niet meer zelf op kan lossen heb je recht op schuldhulpverlening. Alhoewel er toch enkele uitzonderingen zijn, bijvoorbeeld schulden die zijn ontstaan door fraude of andere criminele activiteiten. Is dit voor jou niet het geval, dan is de schuldhulpverlening voor jou de oplossing.

De schuldhulpverlening, wat is het?
Eigenlijk kan je zeggen dat het een organisatie van mensen is die jou gaan helpen met het oplossen van problematische schulden. Maar met deze informatie ben je er nog niet er zijn namelijk verschillende schuldhulpverlening instanties, je kunt namelijk via de gemeente hulp krijgen aangeboden maar daarnaast zijn er ook commerciële schuldhulpverleners. Alleen is het wettelijk niet toegestaan om geld te vragen voor schuldhulpverlening. Vaak blijkt ook dat de commerciële organisaties niet te vertrouwen zijn. Dus, als je daadwerkelijk hulp nodig hebt ga dan vooral naar de gemeente toe.

Schulden en de schuldhulpverlening
Toch krijg je schuldhulpverlening niet vanzelf, het is niet zo dat je bij iedere soort schuld hulp krijgt aangeboden. De gemeente stelt voorwaarden voordat ze jou helpen bij de schulden die je hebt. De eisen die de gemeente stelt zijn:
– Het moeten schulden zijn die je niet zelf op kan lossen.
– Je moet ingeschreven staan bij de gemeente, waar je de schuldhulpverlening wil aanvragen.
– Je moet minimaal 18 jaar zijn of ouder.
– Je moet een maandelijkse inkomen hebben vanuit een dienstverband of uitkering.