Externe harde schijf

4 goede redenen om een externe harde schijf te kopen

Ongeacht of je een desktop of een laptop hebt en of je momenteel over genoeg opslagruimte beschikt op je computer, het is in feite aan iedereen aan te raden om een externe harde schijf te kopen. In de volgende alinea’s leggen we uit waarom een externe harde schijf voor elke gebruiker van een pc van toegevoegde waarde is.

Extra opslagruimte

Ten eerste heb je als je in het bezit bent van een externe harde schijf uiteraard de beschikking over een grote hoeveelheid aan extra opslagruimte. De kans dat je ooit met een tekort aan opslagruimte komt te zitten is hierdoor echt nihil.

Back up

Een externe harde schijf fungeert tegelijkertijd als mogelijkheid om belangrijke bestanden en documenten als back up op te slaan op de schijf. Dat is belangrijk, want als je computer op een dag opeens niet meer te gebruiken is, dan heb je dankzij je externe harde schijf toch al je bestanden nog. Je bestanden van de computer halen is na een onverhoopte crash namelijk niet altijd mogelijk.

Hoge mate van veiligheid

De bestanden die op je externe harde schijf staan zijn voor cybercriminelen niet te bereiken. Je hoeft je daardoor geen zorgen te maken dat deze bestanden in handen komen van mensen die mogelijk slechte intenties hebben.

Handzaam

De meeste externe harde schijven zijn extreem licht en handzaam. Hierdoor kun je zo’n schijf met het grootste gemak overal mee naartoe nemen.