Overal te gebruiken

Kartonnen dozen

Je kunt er niet omheen dat je wel eens een kartonnen dozen hebt gebruikt, in de logistiek sector kom je ze veel tegen. Bestel iets bij een webshop en je krijgt vaak te maken met een doos van karton. Hierbij is het wel van groot belang dat je kiest voor het goede formaat, om beschadigingen aan de producten te voorkomen. Wist je dat er bij logistiekconcurrent.nl dozen op maat zijn te verkrijgen zodat je altijd het goede formaat hebt? Op de website van logistiekdirect.be vind je hierover alle informatie.

Verschillende soorten dozen

Afhankelijk van wat er verpakt moet worden kies je voor een soort doos, het formaat van het product bepaald welke doos je nodig hebt. Voor een boekje kun je het vaak af met een verzenddoos, voor grotere producten zijn Amerikaanse vouwdozen weer geschikt. Het is wel goed rekening te houden met de eigenschappen van karton, zo kan bijvoorbeeld een doos van karton niet buiten in de regen staan. Voor binnen is karton het perfecte materiaal om papieren stofvrij op te kunnen bergen.

Voordeel van een kartonnen doos

Wanneer je kiest voor kartonnen dozen wil je natuurlijk ook weten wat de voordelen zijn, een belangrijk aspect is dat de dozen voordelig zijn om te gebruiken. Omdat ze ook licht in gewicht zijn kun je ze eenvoudig overal opslaan en in grote hoeveelheden voordelig verzenden. Kies je voor een formaat doos, dan moet je misschien gebruik maken van opvulmaterialen om de producten veilig te kunnen vervoeren zonder dat deze beschadigen.