Maritieme opleidingen

Aanbod maritieme opleidingen
Wat is de aanbod Maritieme opleidingen? Op een schip of offshore is het erg belangrijk dat de bemanning weet wat te doen en hoe te handelen in een noodsituatie. Bij een noodsituatie op een schip of offshore, moet de bemanning het vaak op eigen kracht doen. Daarom is het belangrijk dat de medewerkers goed getraind zijn en voorbereid zijn op een eventuele noodsituatie. Je kunt een opleiding Medical First Aid volgen, deze opleiding is bedoeld voor de kapitein en anderen die te maken hebben met de medische zorg op een schip. In deze training leer je symptomen te herkennen en bijeen te brengen, je overlegt met de arts aan wal en je leert hoe je daarna moet handelen. Een andere opleiding die je kunt volgen is de Refresher training BST/AFF/PSCRB. De Refresher training Basic Safety, Advanced Fire Fighting en Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other that Fast Rescue Boats is te volgen door scheepsbemanning die reeds certificaten voor BST, AFF en PSCRB hebben gehaald. Mocht je niet in het bezit zijn van deze certificaten, dan is een geldig bewijs vaarbevoegdheid Master ook voldoende.

De Refresher Basic Training is bedoeld voor alle scheepsbemanning. Tijdens deze training wordt de theorie herhaald, je kennis opgefrist en wordt de praktijk getraind voor zeevarenden. De Refresher Basic Training & Advanced Fire Fighting is een 3-daagse training voor scheepsbemanning die in het bezit zijn van de certificaten voor BST en AFF. Ook in deze training fris je de theorie op en verbeter je je vaardigheden door middel van praktijktraining.
De Refresher Advanced Fire Fighting training is een training voor gezagvoerders, eerste stuurlieden, hoofdwerktuigkundigen en andere personen die leidinggevende taken hebben tijdens een brand aan boord. Tot slot kun je de opleiding Medical Care volgen als je kapitein van het schip bent of een ander bemanningslid dat belast is met de medische zorg aan boord. Jij bent verantwoordelijk voor de beste medische zorg op dat moment  en middels deze training leer jij hoe je hulp kunt verlenen aan het slachtoffer.