Tips voor leuke nieuwe en oude spelletjes

Tegenwoordig zien we dat de meeste nieuwe spellen elektronisch uitgebracht worden. Er zijn natuurlijk ook nog een heleboel oude spellen die nog steeds ontzettend leuk zijn om te spelen die gewoon nog met fysieke objecten gespeeld wordt. Er zijn een hoop klassiekers die nog steeds ontzettend goed tijdverdrijf zijn, maar er zijn ook een aantal nieuwe spelletjes uitgekomen waar je ook nog prima de avond mee door komt. We hebben er hier even een paar voor je op een rijtje gezet, dus mocht jij ook wat anders willen de de algemene rompslomp van beeldschermen is dit zeker het lezen waard.

Schaken

Schaken is een van de oudste spellen die we kennen en een schaakspel kan je eindeloos veel uren van plezier bezorgen. Een ander fijn ding van schaken is dat het daadwerkelijk over de hele wereld gespeeld wordt. Het zal je verbazen waar je allemaal wel niet een schaakspel tegen kan komen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je de regels kent, maar deze zijn makkelijker te leren dan mensen vaak denken. Er zijn eindeloos veel plekken op het internet waar je schaken kan leren, van de basisregels tot daadwerkelijk geavanceerde strategieën.

Backgammon

Backgammon is een net als schaken een van de oudste spellen die bestaat. Er zijn opgravingen geweest waaruit blijkt dat we dit spel al minstens 5000 jaar spelen. Het spel kan met twee spelers gespeeld worden. Als je de Backgammon spelregels niet kent is het belangrijk om deze duidelijk te hebben. Het is een behendigheidsspel en heeft ook een toevalselement met de dobbelstenen. Het is een geweldige manier om de tijd door te brengen.

Cards against humanity

Dit is een wat nieuwer spelletje, maar het is een grote hit geweest sinds het is uitgekomen. Het spel bestaat uit twee types kaarten. Een zwarte en een witte stapel. Het is dan de bedoeling dat je met de kaarten in je hand zinnen invult, vaak tot komisch effect. Het is een spel waarbij de emoties hoog kunnen oplopen, en ook een hoge graad van toeval en geluk aanwezig is.

Kamertje verhuren

Dit is een oude klassieker, maar nog steeds erg leuk om te doen. Het enige wat je nodig hebt is wat ruitjespapier en twee verschillende kleuren pen en potlood. Meestal kan je het beste met z’n tweeën spelen, maar er bestaan ook varianten met meerdere mensen. Het spelen zelf is lekker simpel. Gewoon om de beurt een lijntje trekken. Als je een vierkantje volmaakt, dan telt het als een punt. Over het algemeen is het goed om ervoor te zorgen dat je op een rooster speelt dat groter dan 6×6 is. Met een te klein speelveld kan het te makkelijk gebeuren dat een kant te makkelijk gaat domineren.

Pesten

Pesten is wellicht een van de spelletjes die het meest gespeeld wordt met kaarten. De regels verschillen altijd wel een beetje per groep, dus zorg altijd wel dat iedereen duidelijk weet wat al de kaarten betekenen voordat de ronde begint. Sommige groepen vinden het belangrijk dat de laatste kaart aangekondigt moet worden en andere niet. Ook vinden sommige mensen het prima als je uitkomt met een pestkaart terwijl andere dat ook liever niet hebben. Ook is het belangrijk om alle pestkaarten even goed door te nemen.