Telefoon reparatie: voorkomen is beter dan genezen

Telefoon reparatie

Telefoon reparatie. Nooit leuk, maar we hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens mee te maken gehad. Voor mij is dat echt desastreus. Ik ben niet zozeer veel op sociale media te vinden, maar toch zit ik heel veel op mijn telefoon. Ik beantwoord mails, ik bestel dingen voor mijn bedrijfje en voor mezelf, ik bel en word gebeld door allerlei mensen. Daarnaast kijk ik series, luister ik naar podcasts en naar muziek, tijdens het reizen in de trein, tijdens het rennen, eigenlijk bijna altijd. Dat telefoons zo’n grote rol in onze levens zijn gaan spelen had ik niet verwacht, maar op dit moment kan ik zonder telefoon niet volledig functioneren op professioneel vlak. 

Telefoon reparatie

De manieren waarop telefoons het vaakst stuk gaan

Probeer telefoon reparatie te voorkomen, door alert te zijn op de volgende manieren waarop de telefoons van mensen het vaakst stuk gaan. De onbetwiste leider van het stuk gaan van telefoons: ze op de grond laten vallen. We hebben het allemaal gedaan, om vervolgens in schrik te kijken of we het verpest hadden. Ik heb telefoons gehad die ik 100 keer kon laten vallen zonder een krasje, andere telefoons moesten het sneller ontgelden. Een goed hoesje en een screenprotector kunnen hier van waarde zijn om schade te voorkomen.

Waterschade of toch boosheid?

Wat de tweede meest voorkomende reden van schade aan telefoons is, durf ik niet met zekerheid te zeggen. Er zijn twee veel voorkomende scenario’s. Het eerste scenario: waterschade door regen, je telefoon op een natte plek te leggen of door hem in de wc te laten vallen (daaraan ben ik helaas 100% schuldig).

Of gebeurt het toch vaker dat mensen hun telefoon in boosheid weggooien en daardoor stuk maken? Met de dure telefoons van tegenwoordig denk ik toch de eerste optie. Maar als je nou toch een kapotte telefoon hebt, zorg ervoor dat je hem repareert in plaats van dat je een nieuwe koopt!