Is het verstandig pukkels uit te persen

Als de meeste mensen een pukkel op hun gezicht zien zitten gebruiken ze huidverzorging acne en daarnaast zullen de meeste proberen de pukkel uit te persen. Dit zorgt er vaak voor dat de pukkel snel weg is, je drukt de vulling er immers uit. Het is een beetje een vieze bedoeling, maar het is het wel waard. Hierdoor zit je pukkel maar een paar dagen op die zichtbare plek op je gezicht en niet ruim een week. Met deze techniek sla je juist de ergste periode van de pukkel over, namelijk dat die volledig gevuld zit en zo lekker zichtbaar uitsteekt. Dit uitpersen van pukkels kan helaas ook negatieve effecten op de huid hebben.

Acne door pukkels uitpersen

Het uitpersen van pukkels kan ervoor zorgen dat je over een tijdje juist meer pukkels in die regio krijgt. Om dit te voorkomen moet je dus niet je pukkels uitpersen maar huidverzorging acne gebruiken. De reden dat dit tot meer pukkels kan leiden is omdat je de pus eruit perst. Helaas komt deze pus er niet alleen aan de buitenkant uit, maar het schiet ook terug naar binnen de huid in. Deze pus blijft hier dan onder de huid zitten en dit zorgt er vervolgens weer voor dat er op deze plek weer een nieuwe pukkel kan ontstaan.

Pukkels uitpersen leidt tot littekens

Een andere reden dat je je pukkels niet moet uitpersen is omdat dit uiteindelijk tot littekens op het gezicht kan leiden. Aangezien je de huid volledig samenperst en hier veel druk op zet beschadig je de huid. Je huid kan hier niet meer van herstellen en hierdoor blijft er dus een litteken over. Zo een litteken kan voorkomen in de vorm van een klein kuiltje op je gezicht of een verhoogd wondje. Het uitpersen van je pukkel zorgt er dus voor dat je er sneller vanaf bent, maar uiteindelijk kan dit tot meer pukkels en blijvende littekens leiden.