Valbeveiliging materiaal

Alles voor een veilige afdaling

Wanneer je als bedrijf vaak op hoogtes werkt is het belangrijk om te voorzien in goed valbeveiliging materiaal. Dit materiaal is speciaal gemaakt om ervoor te zorgen dat iedere afdaling verantwoord en veilig verloopt. Om werknemers zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens hun werk kun je bij G4S Safety Solutions het juiste valbeveiliging materiaal aanschaffen.

Wat valt er onder valbeveiliging materiaal?

Onder valbeveiliging vallen een aantal belangrijke materialen. Een van de belangrijkste onderdelen is het veiligheidsharnas. Een harnas zit om het bovenlijf en ook gedeeltelijk om de bovenbenen. Het harnas zit comfortabel om het lijf waardoor onderhouds- of constructiewerken goed zijn uit te voeren. Je kunt bij G4S Safety Solutions kiezen uit verschillende ontwerpen die naast veiligheid ook veel gebruikscomfort bieden. Ook leef- en vanglijnen vallen onder valbeveiliging materiaal. Dit is een stevig valbeveiliging systeem dat aan het harnas gekoppeld kan worden. Bij hoogtewerken is deze lijn nodig om veilig te kunnen dalen. De lijn werkt nauw samen met valstopblokken. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de lijn soepel meebeweegt met de gebruiker en blokkeert bij een val.

Ook afdalers en reddingslieren vallen onder valbeveiliging materiaal. Dit heb je nodig wanneer je op grote hoogtes werkt en af wilt dalen. Deze afdalers zijn vaak ook gecombineerd met een valstopblok. De lijnen en valstopblokken worden gekoppeld aan een verankering. Dit is een belangrijk onderdeel in de valbeveiliging. Verder zijn er nog tal van accessoires die je aan kunt schaffen die de werkzaamheden nog veiliger kunnen maken. Het is enorm belangrijk om te kiezen voor het juiste valbeveiliging materiaal. Welke onderdelen je nodig hebt is in de meeste gevallen ook afhankelijk van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Op basis hiervan kan worden gekeken wat je nodig hebt. Advies hierover kun je ook navragen bij G4S Safety Solutions.