Bepaal je eigen succes door effectieve SEO backlinks

SEO backlinks bepalen voor een groot deel hoeveel bezoekers er op je website komen. Het succes van je website staat of valt dan ook bij het succes van je SEO. SEO staat voor Search Engine Optimalisation. Met SEO probeer je zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te staan bij zoekmachines. Het is echter niet alleen het aantal wat telt, maar vooral het aantal mensen dat daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw diensten of producten. Het heeft dus weinig zin om lukraak links naar je website over het internet te verspreiden. Een goede en doordachte strategie voor SEO biedt veel meer perspectief.

Zoekmachines en SEO
Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing hebben erg veel invloed op het internet. De meeste nieuwe bezoekers van een website komen er terecht via een zoekmachine. Als ondernemer wil je dus graag dat deze grote bedrijven jouw website hoog in de zoekresultaten zetten. Als je mensen weet te lokken die bepaalde zoekresultaten in hebben gevoerd dan is er ook al geselecteerd op geïnteresseerde nieuwe bezoekers. En dat zijn de bezoekers waarbij de kans het hoogste is dat ze een klant van je worden.

 

Reputatie en Ranking
Als je hoog in de zoekresultaten wil komen te staan dan zul je ervoor moeten zorgen dat je hoog staat op de ranking van de machtige zoekmachines. Backlinking is de manier om dat voor elkaar te krijgen. Als er links naar jouw website op andere sites komen te staan met een hoge reputatie, dan stijgt je plaats op de ranking gegarandeerd. De kwaliteit van een backlink is dan ook veel belangrijker dan het aantal backlinks die je over het internet weet te verspreiden. Backlinks op kleine websites met een slechte reputatie doen niks voor je ranking. Je kunt je tijd veel beter besteden met een aantal gerichte en effectieve links naar je website op het internet te plaatsen. Zeker als dit ook nog op websites is met een overeenkomstig thema. Dan heb je meteen nieuwe bezoekers die daadwerkelijk interesse hebben in wat jij te bieden hebt.