Managed Azure

Managed Azure is, de naam zegt het al, een begeleid traject als we het hebben over het gebruik van Azure. Azure is een cloudplatform dat individuen, maar vooral bedrijven, helpt bij ondersteuning van bedrijfsprocessen. Hier wordt mee bedoelt dat alles altijd beschikbaar is op elke tijd. Het is namelijk voor niemand fijn als er bestanden zijn waar je op een gegeven moment niet bij kan.

Azure is dus een programma dat de dienst van een cloud vervult. Azure is een cloudoplossing van Microsoft en valt daarom perfect en precies te combineren met andere cloudservices. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Microsoft 365. Als er bestanden worden opgeslagen in programma’s dat onderdeel uit maken van dat pakket worden deze ook automatisch opgeslagen in de cloud. Dit is effectief en super handig als het gaat om de toegang tot desbetreffende bestanden. Dit betekent dat als je bestanden op zou slaan op je eigen laptop je deze bestanden ook kan open op een andere laptop of computer.

Azure hier beschikbaar!

Veel bedrijven, vooral niet-fysieke bedrijven, bieden clouddiensten aan op internet. Niet elk bedrijf is even betrouwbaar en niet elk bedrijf gaat professioneel te werk. Een voorbeeld van een bedrijf dat dit wel doet is siruss.nl! Dit bedrijf is gespecialiseerd in verschillende services en diensten omtrent cloudoplossingen en clouddiensten. Het bedrijf werkt met Managed Azure en leert de desbetreffende klanten de cloud optimaal en haarfijn te gebruiken. Hierdoor werkt het bedrijf veiliger, essentiëler en krijgt hierdoor meer tijd en inzicht voor andere dingen.