Klompen om op te werken

werkklomp

In iedere branche worden werkklompen steeds populairder, niet vreemd want het comfort ervan is in de laatste jaren sterk verbeterd. In de zorg waren de klompen al lange tijd populair, omdat nieuwe modellen ook een stalen neus hebben zijn ze ook bruikbaar in andere branches. Een veiligheidsneus wordt vaak in combinatie gebruikt met een stootneus of overneus aan de voorkant van de werkklomp. De neus zorgt ervoor dat je tenen zijn beschermd tegen een impact van buitenaf, wanneer er iets valt op je klomp blijven je tenen onbeschadigd. Tevens eisen veel verzekeringen ook dat je schoeisel met stalen neuzen draagt. 

werkklomp

Licht en comfortabel

Veel mensen denken dat werkklompen met een stalen neus zwaar zijn om te dragen, gelukkig is dit allang niet meer zo. Niet alle klompen hebben namelijk een neus van staal, vaak wordt er ook composiet gebruikt. Wettelijk gezien hoeft niet iedere werkklomp een stalen neus te hebben, de bekende witte klompen die worden gedragen in het ziekenhuis bijvoorbeeld niet. Aan de vormgeving is ook veel veranderd, de klompen zijn comfortabel om te dragen en last van moeie voeten is niet meer aan de orde.

Vuil en waterafstotend

In sommige branches moeten een werkklomp voldoen aan andere eisen, zoals vuil en waterafstotend. Een zogenaamde S3 klomp heeft deze eigenschappen samen met een stalen neus. Meestal hebben de klompen een S2 normering, omdat ze binnen worden gedragen. In de productie van een fabriek bijvoorbeeld hoeve de klompen niet water en vuilafstotend te zijn, maar moeten ze wel voorzien zijn van een stalen neus. Alle uitvoeringen zijn er zowel voor heren en dames, de witte klompen voor een ziekenhuis hebben een goed comfort om op te lopen en staan. Tevens zijn de klompen makkelijk schoon te maken, hierbij speelt de hygiëne een zeer belangrijke rol tijdens het werk.