Geen geluidsoverlast gewenst van je PC? Ga voor een stille variant

Ikbenstil - Stille PC

Computers zijn tegenwoordig echt niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Sterker nog, heden ten dage is het heel normaal dat iedere volwassen over een eigen desktop of laptop beschikt. Hier hangt dan ook heel wat van af, zowel zakelijk als privé. Het is daarom van essentieel belang dat je een exemplaar in huis hebt staan waar je echt tevreden over bent. Deze tevredenheid hangt onder meer samen in hoe stil je PC eigenlijk is. Een Ikbenstil – stille PC aanschaffen en gebruiken is wat dat betreft ideaal als je een sterke voorkeur hebt voor een computer die tijdens het gebruik niet te veel geluid maakt. Lees in de volgende alinea’s waar zo’n stille PC zoal aan kan of moet voldoen.

Ikbenstil - Stille PC

Geen of grote ventilatoren

Een groot deel van het geluid dat een computer kan maken tijdens het gebruik is het gevolg van ventilatoren die de binnenkant van het apparaat koelen. De oplossing hiervoor ligt dus in PC’s waar dankzij speciale techniek geen ventilatoren nodig zijn. Vind je deze oplossing te ver gaan, dan zou je ook voor een computer met extra grote ventilatoren kunnen kiezen. Grote ventilatoren maken namelijk minder geluid dan kleine, want een grote ventilator hoeft minder omwentelingen te maken om de boel gekoeld te houden.

Een degelijke behuizing

Een andere manier om gevrijwaard te blijven van veel geluidsoverlast van je PC is om een exemplaar te kopen met een extra stevige en potige behuizing. Een goede behuizing biedt namelijk een extra goede isolatie van het geluid dat binnen in de machine wordt geproduceerd.