Waarom in dit digitaal tijdperk nog kiezen voor een papieren agenda?

Bijles Frans

Het is een feit dat er steeds meer wordt afgestapt van het gebruik van papier voor bijvoorbeeld kranten of tijdschriften. Door de inhoud online beschikbaar te stellen kunnen er meer personen worden bereikt en worden de kosten zo ook verminderd. Hoe staat het dan met papieren agenda´s? Ook daar is er helaas een trend te merken waarbij notities steeds meer digitaal worden gemaakt. Op de laptop of zelfs mobiel is zo een aantekening namelijk snel en eenvoudig geplaatst.

Er schuilen echter wat voordelen in een papieren agenda

Om er eerlijk over te zijn, schuilt er achter de meeste notities een persoonlijk tintje. Daar wordt er meer kracht achter gezet wanneer het in een papieren agenda of notitieboekje wordt opgeschreven. Een genot om zelf zo bezig te zijn en kan gekozen worden voor agenda´s met extra veel ruimte om aantekeningen in te maken. In zakformaat zijn ze ook te krijgen en zal er zo nooit een afspraak over het hoofd worden gezien. Als geschenk zijn ze ook ideaal en kan er een luxe tint aan worden gegeven door een agenda met een lederen hoes aan te schaffen. Ook de verschillende beschikbare kleuren maken het tot een ideaal verjaardags- of relatiegeschenk.

Een schetsboek mag er ook niet ontbreken

Met een schetsboek kan er namelijk gebruik worden gemaakt van veel mogelijkheden. Zo zijn er boekjes te krijgen met geruit papier waardoor er nauwkeurige schetsen gemaakt kunnen worden, zelfs voor zij die er niet zo handig in zijn. Een schetsboek in zakformaat kan overal naartoe worden meegenomen, altijd klaar voor gebruik. En zijn er wat aanpassingen nodig? Met een veger en potlood is dat snel in orde gemaakt. Wie voor wat meer klasse wil kiezen, kan een schetsboek met lederen hoes aanschaffen. Dat is nu weer anders dan het tevoorschijn halen van een laptop of notebook.