Het duurzaam karakter van luxe pennen

Bijles Frans

Pennen zijn niet meer weg te denken uit deze wereld en zal het daarom niet verbazen dat er te kiezen is uit bijna oneindig veel modellen en merken. Daar komt er echter verandering in wanneer het gebied van luxe pennen betreden wordt. Er schuilt namelijk veel achter het imago en de kwaliteit die zulke pennen te bieden hebben en kan lang niet elke fabrikant van pennen het gevraagde topniveau bereiken. Een cross vulpen bijvoorbeeld zegt al veel over de gebruiker en worden er daarom ook veel eisen aan gesteld.

De historie van zo een merk maakt een groot verschil uit

Net als bij veel andere prestigieuze merken, wordt er ook bij pennen gekeken naar de historie die een bepaald merk te bieden heeft. Misschien de bekendste onder hen, Parker en Cross, gaan beiden terug tot de 19de eeuw. Het feit dat de merken zo lang stand hebben weten te houden en nog altijd een grote bekendheid genieten, geeft al aan dat het wel goed zit met hun imago. Dat is echter niet over een nacht ijs gegaan. Zo is zelfs een parker vulling met de grootste zorg samengesteld. Gebruikers van zo een pen kunnen er altijd op rekenen en past dat bij het zelfverzekerd karakter waar de pen mee wordt geassocieerd.

Met een levenslange garantie natuurlijk

Dat kan gezegd worden van het mechanisme van elke cross vulpen. En reken maar op dat zo een pen een flink aantal jaren mee zal gaan. Ook Parker loopt daar niet bij achter. De parker vulling kan in combinatie met de punt (medium of fijn) worden gebruikt om het schrijfresultaat aan te passen, zonder steeds weer een andere pen voor hoeven aan te schaffen. Het gaat dus om de combinatie van de rijke historie, kwaliteit en het praktisch nut van luxe pennen die ze zo gewild maken.