Food recruitment: de voordelen van werken in de food- en agrisector

Veel jong afgestudeerden weten niet dat er in de agrarische sector, de voedselindustrie en de wereld van groente en fruit veel aantrekkelijke banen te vinden zijn op HBO of academisch niveau. In de food recruitment branche is de vraag naar hoogopgeleide specialisten momenteel groter dan ooit tevoren. De werving en selectie in de food- en agrisector draait dan ook op volle toeren en er zijn veel zowel nationale als internationale banen beschikbaar voor masterstudenten en HBO-afgestudeerden. Maar waarom is werken in de voedselindustrie of de groente- en fruitbranche zo aantrekkelijk? In dit blog leggen we uit welke voordelen food recruitment u oplevert en welke mogelijkheden op werk de huidige werving en selectie hoogopgeleide professionals allemaal te bieden hebben.

Een dynamische arbeidssector met veel vacatures

De food- en agrisector is een branche die al jarenlang volop in beweging is en waarin de ontwikkelingen en uitdagingen elkaar in snel tempo opvolgen. Voor professionals die afgestudeerd zijn aan een universiteit of het HBO zijn er binnen de voedselindustrie, landbouwsector en tuinbouw volop kansen op een uitdagende baan. Zo zijn er momenteel veel internationale banen beschikbaar op het gebied van onderzoek en management. De agri- en foodsector staat namelijk voor grote uitdagingen, die draaien om thema’s als verduurzaming, internationalisering, digitalisering en innovatie. Zoekt u als pas afgestudeerde dus uitdagend werk? Verdiept u zich dan in de werving en selectie die in de food- en agrisector op volle toeren draait.

Afwisselend en uitdagend werk met goede arbeidsvoorwaarden

De food recruitment biedt veel internationale banen aan, die academici en HBO’ers een kans biedt op een vliegende carrièrestart. De afwisseling qua werkaanbod is groot, zoals functies op het gebied van management, onderzoek, beleidsvorming, ICT en innovatie. Over de salariëring hoeft u zich als pas afgestudeerde geen zorgen te maken, want die is bovengemiddeld goed. Succes en maak binnenkort ook een vliegende start als jonge hoogopgeleide!