Folies voor op het raam: dit zijn de voordelen

Je zal het vast wel eens zijn tegengekomen dat je ziet dat er een soort van laag over het glas heen zit. Die zie je vaak bij bedrijven en heet raamfolie. Er zijn een hele hoop voordelen die aan raamfolie vast hangen, en over het algemeen is het ook vrij simpel om te laten installeren. We zullen hier even de voordelen voor je op een rijtje zetten. Dus lees snel verder!

Het kan een leuk kleurtje aan het glas geven

Je kan raamfolie in een heleboel verschillende kleuren krijgen. Je kan dan denken aan zwart, zilver, brons, blauw, rood, en nog veel meer. Er zijn meer dan 50 kleuren waarin je het kan krijgen, en sommige hebben ook een spiegelend effect. Meer dan genoeg keuze dus.

Het heeft een zonwerend effect

Zonwerende folie is een goede oplossing als je een manier zoekt om de felle zon te minimaliseren. Afhankelijk van het type dat je neemt blokkeert het 18 tot 80% van de zonnewarmte. Daarmee verminder je natuurlijk ook de inkijk, wat handig kan zijn als je in een pand zit met veel glas. Zo heeft iedereen nog steeds zijn privacy, maar kan je elkander nog steeds gewoon zien.

Het zorgt voor een lekkere koele kamer

Op een warme dag kan raamfolie alleen al de gemiddelde temperatuur van een kamer ongeveer 10 graden lager dan normaal maken. Zeker in kantoren in de zomer kan dit handig zijn. Het bespaart je gelijk ook wat op de airconditioning en zorgt ervoor dat het personeel ook lekker koel blijft tijdens de werkdag.

Het is lekker goedkoop

Er bestaan natuurlijk ook genoeg dure varianten, maar over het algemeen hoeft het echt niet veel te kosten om alles op maat te laten snijden. Je kan hier zelfs eventueel designs opzetten.

Het maakt schoonmaken lekker makkelijk

Raamfolie blijft zo goed plakken omdat het een statische band vormt met het glas. Dit blijft ook het geval als je het aan het wassen bent, dus je hoeft er niet bang voor te zijn dat het los laat tijdens het schoon maken. Sterker nog, het maakt het makkelijker om een groot raam schoon te maken want in tegendeel tot glas blijven er niet van die strepen achter. Je kan er gewoon met een sopje overheen en klaar is Kees.

Het gaat ook lekker lang mee

Zolang je er niet aan zit te peuteren gaat een gemiddeld vel raamfolie ruim 20 jaar mee. Het blijft er in die tijd ook goed uitzien. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat het goed aangebracht wordt, anders gaat het minder lang mee. Ook is er aan peuteren of trekken of trekken er niet mee helpen om het er lang mooi uit te laten zien. Zorg er dus voor dat de kinderen er niet aan gaan zitten frunniken.

Het bespaart eventueel ook nog ruimte

Over het algemeen kosten de meeste raamdecoraties vrij veel ruimte achter het raam. Gordijnen en planten nemen ruimte in, en zijn ook nog extra werk om schoon te houden. Raamfolie heeft deze problemen niet, want dit plak je gewoon recht tegen het raam aan en neemt vrijwel geen ruimte in zodra het eenmaal op de muur geplakt zit.