Geïnteresseerd in een PDB opleiding?

pdb opleiding

Als jij een goed inzicht in de financieel administratieve en bedrijfseconomische processen in een organisatie wil krijgen kun je kiezen voor de opleiding Praktijkdiploma Boekhouden (PDB). Met deze diploma ben je in staat om zelfstandig jouw boekhouding of die van een kleine of middelgrote onderneming uit te voeren. Na een PDB opleiding krijg je een diploma die op financieel administratief en bedrijfseconomisch gebied een bekende diploma is. Het is een ideale opstap voor iedereen die graag binnen dit werkveld aan de slag wilt gaan.

pdb opleiding

Hoe lang duur een PDB opleiding?

De PDB opleiding wordt opgedeeld in verschillende onderdelen, namelijk kostencalculatie, financiering en bedrijfsadministratie. Zowel het onderdeel kostencalculatie als het onderdeel financiering bestaat uit 9 lesbijeenkomsten. Het onderdeel bedrijfsadministratie bestaat uit 10 lessen. Een volledige PDB opleiding bestaat dus uit 28 lesbijeenkomsten. Naast deze 28 lesbijeenkomsten heb je natuurlijk ook nog tijd nodig om het huiswerk te maken, dit kost gemiddeld ruim een dagdeel per week. Hoe lang dit daadwerkelijk duurt is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke ervaring en kennis. 

Waar kun je een PDB opleiding volgen?

Je kunt de PDB opleiding in ruim 50 locaties volgen. Deze locaties zijn door heel Nederland verspreid, waardoor er eigenlijk altijd wel een locatie bij jou in de buurt zit. Als je kiest voor een PDB opleiding kun je zowel in de ochtend als in de avond lessen volgen. De lessen die in de ochtend plaatsvinden duren van 9:00 uur tot 12:00 uur. Heb je liever in de avond les? Dan kun je terecht tussen 19:00 uur en 22:00 uur.