Waarom A0 printen?

a0 printen

Er zijn natuurlijk verschillende redenen waarom je iets geprint moet hebben. Misschien ben je namelijk wel aan het adverteren en heb je dus een poster nodig. Het is dan ook wel zo fijn dat je een poster hebt die een beetje groot is. Wanneer dit namelijk niet het geval is zul je ook zien dat het allemaal moeilijk leesbaar is. Je zult echter wel zien dat het lastig is om een grote poster te printen voor buiten. Dit zal namelijk moeten worden gemaakt van speciaal papier wat tegen water kan. Anders kun je het na één grote regenbui al meteen weghalen omdat het dan helemaal niet meer te lezen is. Gelukkig zijn hier nog wel mogelijkheden voor. Als je dan na het formaat gaat kijken dan zie je dan A0 printen meer dan genoeg is. Wanneer je hiervoor kiest zul je dus ook merken dat alles zeer duidelijk te lezen is en je misschien ook voor veel details kunt gaan, juist omdat get allemaal zo groot is.

Hoe groot is het?

Wanneer je dan A0 gaat printen voor de eerste keer heb je vaak niet echt een idee hoe groot het precies is. Iedereen is wel bekend met een algemeen A4’tje. Twee A4 vellen naast elkaar zal dan het formaat van een A3 vel hebben. Twee A3 vellen is gelijk aan een A2 fel en ga zo maar doen. In andere woorden zul je dus merken dat een A0 fel gelijk staat aan zestien A4’tjes. Dit is dus zeer groot en ook meer dan geschikt om dus als poster te gebruiken.

a0 printen

Bouwtekeningen

Een ander gebruik van A0 printen is om er bouwtekeningen op uit te draaien. Een plattegrond van een groot gebouw bijvoorbeeld zal ook veel papier vereisen. De reden dat dit zo groot moet zijn is dat alle duidelijk moet worden aangegeven zodat er geen onduidelijkheden zullen ontstaan.